keskiviikko 22. marraskuuta 2017

"Nauti joka hetkestä"



Sanoi moni, kun tänne lähdin. Viime torstaina todella nautinkin, kun lähdin turrejoukolla Shimonille snorklaamaan. Tuli melko kotoinen olo hengaillessani latvialaisen perheen kanssa, jossa isä ja poika aloittivat paikallisen oluen, Tuskerin, maistelemisen jo ennen kuin vene oli irtautunut laiturista. Oli kokonainen iso kylmälaukku matkassa, joten ilolientä ja ääntä riitti koko matkan. Mutta mahtava reissu oli! Koko päivä turkoosissa meressä uiden, päivää paistatellen ja erilaisia mereneläviä bongaillen. Ja vau, minkä värisiä kaloja ja meritähtiä siellä olikaan! Näin jopa mustekalan ja delfiinejä hyppimässä veneemme vieressä.




Perjantai-lauantain välisenä yönä tuota nautintoa täytyi vähän haeskella, sillä mahatauti iski ja yöllä nousi kuume 38,6 asteeseen. Ei naurattanut. Lauantain makailin vain sängyssäni ja toivoin toipuvani, sillä kenialainen sairaala ei ajatuksena houkuttanut ja melko helposti täällä kuskataan mzungu sairaalaan. Toivoin myös toipuvani, jotta maanantaiaamuna olisin valmis safarille. Ja olinhan mie! 



Safarille lähdettiin taas turreporukalla. Tällä kertaa pelkkää saksaa puhuvia. Sain siis olla melko omissa oloissani. Safari oli huippu kokemus kyllä. Norsuja, kiraffeja, seeproja, monenlaisia antilooppeja, mangusteja, apinoita, erilaisia isoja lintuja, pahkasikoja, puhveleita ja jopa kaksi leijonaa! SIIS VAUUU! Ja ihan villinä siellä luonnossa eikä missään aitauksessa! Yötä oltiin hotellissa, jonka ravintolan terassilta myös bongailin Tuskeriani maistellessa norsujen iltakävelyä. Päässä soi Ultra Bran Savanni nukahtaa. Tällä reissulla nautin todella joka hetkestä. Ja olin jopa hieman liikuttunut ja jouduin taputtamaan itseäni olalle, hyvä Ansku, vähänks oon ylpee, että oon uskaltanu lähtee tälle matkalle tuntemattomaan yksin. Tarkoitan tällä koko reissua Keniaan, en pelkästään safaria. 

       

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti