perjantai 8. joulukuuta 2017

Take your time



Reilu kuukausi Ukundassa ja ensimmäiset viikot kuljin melko lailla perheen mukana joka paikkaan. Päivät heidän kanssaan, illat heidän kanssaan, koko päivä samassa porukassa alkoi nostaa välillä verenpainetta tällaiselle yksityisyyttä ja rauhaa nauttivalle länkkärille. Alun kohteliaisuus karisi parissa viikossa ja aloin saada omaa ääntäni kuuluviin myös vapaa-ajastani puhuttaessa. Minulle vapaa-aika on aikaa olla YKSIN. Mama kuitenkin käsittää asian eri tavalla ja hänen mielestään minulla on paljon vapaa-aikaa, niin kuin päivät, jolloin ei ole paljon töitä ja ollaan kotona. Tai kun lähdetään naapuriin rukoilemaan tai jonnekin seurakunnan juhliin. Nämä ”juhlat” oli ihan kiva kokea kolmeen kertaan, mutta usean tunnin mittaiset swahilinkieliset rukousjuhlat alkoivat nopeasti puuduttaa ja nyt juhlista puhuttaessa uskallan kysyä kohteliaasti, voisinko käyttää tuon iltapäivän omiin juttuihin. Ja nou problem!




Host äitini oli hyvin varautunut, kun puhuttiin yksin liikkumisestani eikä meinannut aluksi haluta päästää minua mihinkään yksin. Tästä on käyty melkoiset keskustelut ja tahtojen taistot, sillä en halua antaa periksi ja menettää hyvää aikaa nauttia myös muustakin, kun host perheeni seurasta. Kaikella rakkaudella. Nyt mama on kuitenkin alkanut ymmärtää, että pärjään kyllä. Välillä silti asiasta saa hieman vääntää, sillä mama on melkoisen suojeleva ja voimakastahtoinen. Vinkkinä jos joku on tulossa samaan paikkaan myöhemmin, älä anna periksi, koska tän maman kans saa olla aika tiukkana!

Kun päivän hommat on pulkassa, lähden usein rannalle viettämään aikaa itsekseni. Eräs päivä istuskellessani rantabaarissa päätin avata netin ja tsekata uuden harrastukseni geokätköilyn paikalliset kätköt. Ja miten sattuikaan, ihan lähellä oli yksi. Lähdin etsimään tuota kätköä epäillen löytäväni sitä. Kätkö löytyi kuitenkin helposti, sillä kulkiessani puhelin kourassa etsivän näköisesti, mies tuli kysymään ”are you looking for me?”. ”I don’t know. Who are you?” ”Lukas”. Eka kätkö Keniasta napattu! :D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti